КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција књиге „Пун кофер прича“ Милана Ружића
Књига "Пун кофер прича" Милана Ружића биће представљена у сриједу, 15. фебруара са почетком у 19 часова у холу Академије знања у Будви. О књизи ће поред аутора Милана Ружића говорити књижевни критичар Желидраг Никчевић, а промоцију ће водити Станка Станојевић.
„Пун кофер прича“ (Лагуна, 2022) је збирка тематски разнородних кратких прича изванредно осмишљених и заокружених. Оне прате сазријевање, љубавне недоумице и трзавице, али и врло озбиљна промишљања о националним темама.
Аутор каже да је књига настала као резултат бескрајних шетњи приликом двогодишњег посрнућа човјечанства условљеног ковидом.
Милан Ружић рођен је у Чачку. Основне и мастер студије завршио је на Филолошком факултету у Београду, на Kатедри за општу лингвистику. Аутор је књига кратке прозе „Некад, неко, негде“, „Наше су само речи“, „Народ за издавање“. Ово је његова четврта књига. Поред књижевног рада, Ружић се истиче и редовним писањем колумни (портал "Искра" и недјељник "Печат"), које преузима преко четрдесет штампаних и електронских медија у Србији и иностранству.
Осврте на Ружићеве приче поред осталих дали су: Душан Ковачевић, Емир Кустурица, Матија Бећковић…
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740