КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција романа Повратак на Зејрек Владимира Јаћимовића
У организацији Народне библиотеке Будве, у четвртак, 16. марта са почетком у 19 часова у холу Академије знања биће промовисан роман Повратак на Зејрек аутора Владимира Јаћимовића. Роман је био уврштен у ужи избор за НИН-ову награду за роман године, као један од 13 финалиста, прије најужег круга. Јаћимовићево прво књижевно дјело објавила је издавачка кућа “Архипелаг” из Београда, у прозној едицији “Златно руно”. О роману ће говорити уредник, књижевник и књижевни критичар Гојко Божовић.
"Ријеч је о узбудљивом роману који се одиграва у савременој Турској, уочи посљедњег војног пуча 2016. године", истиче се у опису. "Радња прати високог официра турске војске Илкера Бозкурта, који је уплетен у мрежу шпијунских игара и породичних историја...
Временом ће се показати да се Бозкуртова породица преселила из Санџака у Турску, непосредно послије Првог свјетског рата, али и да је он одабран од завјереника да изврши напад на Ердогана (предсједника Републике Турске). Јаћимовић необично прецизно и с великом приповједачком снагом приказује савремени Истанбул, у коме се одиграва највећи дио радње романа, као и Москву, у којој је једно вријеме главни јунак романа на служби”, стоји у опису романа.
Владимир Јаћимовић (Никшић, 1974), математичар и физичар.
Аутор је бројних научних чланака из математичке физике и теорије бифуркација, као и уџбеника из линеарне алгебре. Ради као професор математике на Универзитету Црне Горе.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740