КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Свјетски дан поезије у Народној библиотеци Будве
Народна библиотека Будве ће и ове године обиљежити Свјетски дан поезије поетско-музичким маратоном у којем ће учествовати афирмисани и неафирмисани будвански пјесници и музичари. Програм ће бити уприличен у уторак, 21.марта у холу Академије знања са почетком у 18 часова.
Своје стихове читаће нам: Зорица Јоксимовић, Сара Вуковић, Мишо Гаћиновић, Сандра Ђурбузовић, Вера Мачић, Нада Kривокапић, Луција Ђурашковић, Сања Вилус, Милош Борета, Немања Ђорђевић, Тијана Kотарац, Александра Вучетић, Срђан Лековић, Бранко Жерајић, Маја Радовић Станишић, Мирослав Каровић, Данијела Јокић ... и рецитатор Љубо Марковић. Поред ауторског читања пјесама, на класичан, али и неконвенционалан начин, за Свјетски дан поезије пажњу ћемо посветити садејству поезије и других медија, у овом случају музике. У музичком дијелу пјеваће нам и свирати: Немања Ђорђевић-Нецке, Мирослав Каровић, Бранко Жерајић...
Свјетски дан поезије УНЕСКО је прогласио 21. марта 1999. године с циљем промовисања читања, писања, објављивања и поучавања поезије широм свијета. На проглашењу празника речено је да треба одавати признање и подстицај националним, регионалним и интернационалним поетским покретима.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740