КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Десети дјечији књижевни фестивал
Десети дјечији књижевни фестивал

ЈУ „Народна библиотека Будве“ и НВО „Драмски студио Будва“ организују десети фестивал Мале морске пјесме и приче у периоду од 30. марта до 2. априла. Четвородневном програму Фестивала претходио је конкурс за основце на слободну тему који је завршен и објављена су имена награђених ученика и радова. Овим фестивалом општина Будва обиљежава 2. април, свјетски Дан књиге за дјецу.
Овогодишњи, јубиларни, X Фестивал почеће у четвртак, 30. марта у 16 часова радионицама илустрације, а потом глуме: Цртеж од палубе и Глумци од палубе који ће у Народној библиотеци Будве бити реализовани у термину до 18 часова и 30 минута. У петак, 31. марта од 14 до 16 часова ученици будванских школа, наоружани знањем учествоваће у Књижевном квизу, а од 16.30 до 18 часова биће реализована радионица креативног писања Писци од палубе. Након тога, од 18 часова посјетиоци и учесници ће погледати овогодишњу изложбу фотографија Блиц од палубе, а од 18.30 слиједи представљање Зборника фестивала „Мале морске пјесме и приче“ као и позоришна представа „Скочиђевојка“. Сјутрадан, у суботу, 1.априла, од 10.30 до 12 часова биће поново реализована радионица креативног писања Писци од палубе, а од 12 до 13ч Свечаном академијом „Десет морских година“ (Академија знања, амфитеатар Д8) обиљежићемо јубилеј нашег фестивала „Мале морске пјесме и приче“. Том приликом ћемо приказати кратак филм о фестивалу. Истог дана, од 15 до 16 часова биће додијељене награде Мали/а од палубе. У недјељу, 2.априла од 10 до 12 часова биће организована већ традиционалана књижевна шетња Ђир по Будви чиме ће бити окончан јубиларни, десети књижевни фестивал Мале морске пјесме и приче.
Програми Фестивала одвијаће се у ЈУ Народна библиотека Будве и у амфитеатру Академије знања, а пријатељи Фестивала су: Општина Будва, ЈУ Народна библиотека Будве, НВО Драмски студио Будва, Академија знања, Туристичка организација Будве, ЈП Морско добро, ХТП Будванска ривијера, ЈП Медитеран рекламе, РТВ Будва, ИК Пчелица из Чачка, Cadmus Cineplex, ресторан Јадран…
Фестивал је подржан од стране Министарства просвјете Црне Горе и Завода за школство као и од Општине Будва.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740