КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција романа Сање Вилус
Промоција првог романа из планиране трилогије под насловом „Тражећи мир“ ауторке Сање Вилус одржаће се у четвртак, 19. октобра у организацији Народне библиотеке Будве у холу Академије знања са почетком у 20 часова. О роману првијенцу ауторке која је досад објавила збирку поезије говориће уредница издавачке куће Оуроборос у чијем издању је књига изашла- мр Наталија Ђалетић, затим ауторка поговора Тамара Лијешевић и ауторка. Штампање књиге помогло је Министарство културе и медија Црне Горе.
"Пред читаоцима је први роман Сање Вилус. Социјални роман краће форме у којем се преплићу форме сентименталног романа и романа тока свијести. Читко изабран сам наслов романа Тражећи мир оправдава чињеницу да се ради о унутрашњем преживљавању главног јунака који превазилажењем сопственог погледа на мистериозне природне појаве заправо превазилази период таме и дубоког страдања у свом дотадашњем животу" - забиљежила је у својој рецензији књижевница Душица Лабовић.
Сања Вилус (Абазовић) рођена је 1983. године у Сарајеву. Основну школу започела у Вогошћи, а завршила у Сребреници. Гимназију завршила у Сребреници, а затим уписала Факултет за Српски језик и књижевност на Палама, Источно Сарајево. Факултет није завршила, али има важнију диплому, мајка је четворо предивне деце. Удата, живи и ствара у Будви.
Аутор је објављене збирке поезије „Има даље“.
Објављивала је радове у више штампаних и електронских зборника у земљи, региону и иностранству, а добитница је и двије треће награде и то: на II међународном фестивалу поезије и кратке приче Војислав Деспотов, 2012, те на Међународном књижевном конкурсу Златно перо – Највеће љубави 21. века; као и похвала на Међународном конкурсу поезије и видео-поезије La voce dei poeti, Културно Удружење Verbumlandiart, Lecce, Италија, 2016. и похвале за необјављени роман „Тражећи мир“ на конкурсу Дрински сусрети, 2021.
Чланица је Интернационалне културне асоцијације (ИКА) из Подгорице.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740