КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција књиге „Буди своја светлост“ Лидије Маловић
Промоција књиге „Буди своја светлост“ ауторке Лидије Маловић, у организацији Народне библиотеке Будве, биће одржана у сриједу, 27. децембра у холу Академије знања са почетком у 19 часова. Књигу је објавила београдска издавачка кућа Либерланд, а она се разликује од досадашњег стваралаштва Лидије Маловић јер је ријеч о тзв. „лекцијама за живот“ које су настале из личних доживљаја, али и свједочења људи које је сретала на својим животним путовањима. Књигу ће представити ауторка уз модерирање Станке Станојевић.
Ауторка се бави писањем прозе и поезије, која се налази у више пјесничких зборника. Објавила је сљедеће књиге: Трагом невидљив птица, 1998; Интарзија душе, 2001; Грех једног анђела; Станице 2018. и сликовницу за дјецу и одрасле Прича једног листа. Један је од оснивача Удружења железничара уметника 1997. године и часописа „Мајдан“. Суоснивач је књижевних сусрета „Костолачка жишка“ и дио је организационог тима манифестације „Орфеј на Дунаву“. Награђивана је као прозни писац и као пјесник и учествовала је на бројним фестивалима у земљи и иностранству. Уредник је и приређивач бројних наслова, а добитник је и међународних признања.
За достигнућа у културном и хуманом раду додијељен јој је сертификат Мунир Мезyед фондације из Румуније. Такође, Регина Реста као предсједница интернационалне асоцијације ВербумландиАрт из Лећа, Италија, учинила је исто.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740