КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Сјећање на великог човјека: три године од одласка Драгољуба Ђуричића
У организацији Народне библиотеке Будве у четвртак, 14. марта у холу Академије знања биће уприличено вече посвећено легендарном Драгољубу Ђуричићу који нас је напустио прије три године. Тим поводом, у холу Академије знања са почетком у 19 часова биће приказан документарни филм новинара и продуцента Бобана Јовановића под називом "Сјећање на Драгољуба Ђуричића", у трајању од 20 минута, насталог у продукцији Мост. Након тога, публика ће имати задовољство да ужива у представљању албума "Сјећање на великог човјека" Кокана Димушевског (клавијатуре), а о славном бубњару из Црне Горе разговараће Бобан Јовановић и Кокан Димушевски.
У документарном филму о Драгољубу говоре: Влатко Стефановски, Бодан Арсовски и Кокан Димушевски ( ЛЕБ и СОЛ), затим Жика Јелић (ЈУ ГРУПА), Рамбо Амадеус, Биља Крстић ( Бистрик), Петар Пеца Поповић - рок новинар, Иван Ивачковић - рок новинар и кум Драгољуба Ђуричића, Бобан Јовановић - новинар и продуцент и др Александар Љубоја -љекар који је провео посљедње дане поред Драгољуба.

Кокан Димушевски, који је свирао заједно са Драгољубом у групи Леб и сол, прошле године је објавио соло албум који је хрватска критика прогласила за „Најбољу џез плочу стољећа“ и на ком се налази композиција „REMEMEBЕRANCE OF A GREAT MAN“ посвећена управо Драгољубу Ђуричићу.

©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740