КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
46. Општинско такмичење рецитатора
ЈУ Народна библиотека Будве организује 46. Општинско такмичење рецитатора у петак, 17. маја са почетком у 18х у амфитеатру Д 10 на Академији знања. У такмичарском дијелу учествоваће ученици четири основне школе на подручју општине Будва: ОШ “Стефан Митров Љубиша”, “Друге основне школе”, ОШ “Мирко Срзентић” из Петровца и Међународни центар образовања “Адриатик колеџ”, као и ученици ЈУ СМШ “Данило Киш”. Рецитатори ће се такмичити у три категорије: од првог до петог разреда основне школе такмичи се дванаест рецитатора; затим у категорији од шестог до деветог разреда такмичи се такође дванаест рецитатора, док ће се у средњошколској категорији такмичити шест рецитатора. Избор пјесме је слободан али мора бити прилагођен полу и узрасту дјетета, а временско ограничење је три минута за ученике основних школа и четири минута за средњошколце.
Свечаност Смотре рецитатора уљепшаће својом програмом ученици Основне школе "Стефан Митров Љубиша",који су припремили пригодан програм у част 200 година од рођења Стефана Митрова Љубише, дипломате и великана писане ријечи.
Школски хор нижег узраста представиће се химном "Стефан Митров Љубиша", чији је текст и музику написала недавно преминула професорица Мирјана Пајовић, а под вођством диригентице хора Лауре Ивановић. Хорски наступ на клавиру пратиће Јелена Дивановић.
Потом ће ученици ВИИИ и ИX разреда извести представу „Стефан Митров Љубиша", која представља спој традиције и савремености наше Будве.Текст за ову представу написала је професорица Мирјана Дајичић. Школа "Стефан Митров Љубиша" на овај начин ће указати поштовање најстаријој институцији културе Народној библиотеци Будве која ове године обиљежава јубилеј, 160 година трајања.
У музичком дијелу програма - док жири у саставу мр Гордана Љубановић -предсједник, Милица Ђукић– члан и Маја Симоновић- члан буду одлучивали о најбољима - наступиће и ученици Школе за основно музичко обрзовање у Будви, који већ годинама чине смотру рецитатора богатијом и љепшом.
Након такмичарског дијела предвиђена је додјела књига и Захвалница за учешће на рецитаторској смотри свим учесницима, а након проглашења побједника, предсједник жирија ће награђенима свих категорија који су освојили прва три мјеста уручити награде. Право учешћа на ИX Државној смотри рецитатора имаће првонаграђени из сваке категорије.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740