РАДИОНИЦЕ
Занимљива математика
Од понедјељка, 4. фебруара, у Народној библиотеци Будве креће радионица „Занимљива математика” за ученике нижих и виших разреда основне школе.

Радионица под називом „Занимљива математика“ за узраст од 12 до 15 година биће одржавана понедјељком у термину од 15 до 17 сати, а водиће је професорица математике Мирјана Солујић. Радионице ће бити реализоване кроз неколико сегмената: историјат математике, танграми, математички речник од А до З, метрички системи, римски бројеви и математички квизови. Циљ је да се на разумљив и користан начин уз различите методе рада дјеци приближи математика како би већ научено математичко знање лакше примијенили приликом рјешавања различитих математичких проблема. Кроз сијасет примјера из свакодневног живота дјеци ће бити презентован разноврстан математички садржај са циљем да се код њих развије математичко-логичко и критичко мишљење.

Радионицу „Занимљива математика“ за узраст од 9 до 11 година понедјељком ће у термину од 17 до 19 сати водити професорица разредне наставе Маја Вујачић. Учење математике кроз различите облике игре и другачије едукативне садржаје него у основној школи доприноси бољем разумијевању математичких проблема, лакшем рјешавању задатака, развијању логичког мишљења и првенствено креативном развоју дјечијих способности. Радионице ће обухватати: разне математичке игре (слагалице, мозгалице, лавиринте...), видео презентације занимљивих математичких садржаја, стручно објашњење математичких проблема за нижи узраст ученика основне школе, као и додатну едукацију математичких садржаја у зависности од захтјева дјеце.
Ове радионице, као и све остале које је иницирала Народна библиотека Будве бесплатне су за све полазнике.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740