РАДИОНИЦЕ
Фестивал стрипа „Стриповање“
У просторијама JU Народна библиотека Будве, под чијим окриљем се одвија Школа стрипа и илустрације, у четвртак 19. септембра, реализован је Фестивал стрипа под називом „СТРИПОВАЊЕ“.
Званични гости и предавачи фестивала Стриповање су били стрип-аутори Миливој Костић и Горан Шћекић. Уз програм који је био обилан и богат, они су у читаоницама Народне библиотеке Будве водили радионицу младих цртача, а у биоскопу Cadmus Cineplex су им отворене изложбе.
У дисциплини илустрације и стрипа на радионици Фестивала се такмичило више од 40 цртача из разних крајева Црне Горе. Награду су равноправно подијелиле Христина Георгиева из Кочана (Македонија) и Ксенија Ћетковић из Ластве Грбаљске (Црна Гора). Годишња награда полазнику Школе стрипа и илустрације Будве је ове године припала Анђелики Гогић.
Главни организатор програма „Школе стрипа и цртања“ је ЈУ Народна библиотека Будве, а према иницијативи Удружења стрип-аутора Црне Горе. Овај Фестивал су помогли биоскоп Cadmus cineplex, Туристичка организација Општине Будва и ликовна радионица Арт дуга.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740