РАДИОНИЦЕ
Бесплатна радионица МАЛИ БИБЛИОТЕКАРИ
Најновија у низу бесплатних радионица које Јавна установа Народна библиотека Будве организује за своје младе суграђане јесте радионица МАЛИ БИБЛИОТЕКАРИ - истраживачи културног блага Будве, намијењена узрасту од 10 до 15 година, коју ће једном седмично, суботом од 11 до 13 часова, у просторијама Народне библиотеке водити дипломирани драматург Милош Борета из Будве.

Ученици будванских основних школа ће, у друштву стручног особља, на интерактиван и крајње практичан начин упознавати свијет књижевности и основе библиотекарства, између осталог истражујући фундус Дјечјег одјељења, богатство и значај Стручне збирке, као и дјела завичајних аутора, којима припадају доктор Мирослав Лукетић по коме библиотека однедавно носи име, академик Чедо Вуковић, антологијски С. М. Љубиша те млађима готово непознати: Филип Ковачевић, Стјепан Зановић, Дон Крсто Ивановић, Антун Којовић и Богобој Руцовић.

Циљ је да се дјеца упознају са радом градске библиотеке и подручног одјељења у Петровцу и библиотекарством као захтјевном, одговорном, али и веома занимљивом професијом.

Свој допринос обиљежавању 160 година библиотечке дјелатности у Будви, полазници ће дати организовањем мултимедијалног јавног часа за своје вршњаке о књижној и некњижној грађи, периодичним публикацијама, дигиталној библиотеци, уз бројне занимљивости о културно-историјском насљеђу града.

Број полазника је ограничен, а пријаве са основним подацима (име и презиме, године, број телефона) слати на мејл адресу: milosboreta@gmail.com до 1. марта.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740